Úprimné zdieľanie a spolupráca

pravdivosť vo VAŠOM kruhu…

Pre mňa je pravdivosť dôležitá, lebo je zdrojom seba poznania a rastu. Všade sa píše o pravdivosti samého k sebe, každý mentor a lektor o tom hovorí, je to dôležité. Zdá sa nám to jednoduché a jasné, no často krát keď si spätne v živote preberám to čo som urobil, alebo neurobil tak si musím priznať, že som k sebe pravdivý nebol. Nekonal som to čo som naozaj chcel. A nehovoril som to, čo som naozaj cítil.

Moja pravda je naozaj jednoduchá, a dostať sa k nej mi bránia programy, dobrého chlapca. Ktorý nechce ublížiť a nechce byť posudzovaný.

V momente, keď za nás programy rozhodujú, je ťažko ich vedome odhaliť a nekonať podľa nich. pretože pracujú na nevedomej úrovni. Z kade sú reakcie silnejšie a rýchlejšie.

Keď nie som pravdivý, najmä k sebe, nemôžem byť pravdivý ani k svojmu okoliu blízkych, som pre nich síce menej nebezpečný, príjemnejší, ale zároveň nie som som to JA, nie je tam nič z mojej podstaty, čo cítia všetci navôkol a cítim to aj ja.      

Život v pravde je jednoduchý, ozajstný a podporujúci rast. Pravda nie je vždy pekná a hrejivá pre moje okolie, ale pokiaľ sa ňou nechám viesť, je dobre mne. A keď je dobre mne, skôr či neskôr sa okolie prečistí tak, že bude dobre aj ľuďom okolo mňa.

Každý z nás tieto chvíle zažíva menej či viac. Dovoliť si zažívať ich stále viac, znamená vykračovať zo svoje teplučkej a zdanlivo bezpečnej zóny komfortu, do zóny učenia. Byť otvorený, pozorný a vnímavý k sebe a k ľuďom, ktorí sú nám blízky. Obklopovať sa ľuďmi, ktorí vedia byť pravdivý (i keď nie vždy sa mi to možno bude páčiť, resp. mojím hlboko vyjazdeným programom), je cestou k pravdivému životu. Plne v realite života, bez ilúzií.

Úplnú pravdu k sebe, žijeme v momentoch, keď sa nám darí byť v prítomnom okamihu TU a TERAZ…..určite ste zažili momenty keď sa napr. niekto na “dusnej” porade postavil a otvoril okno, všetkým odľahlo a mohli sa nadýchnuť, ale nedokázali to spraviť oni, lebo sa nepatrí rušiť….

Keď sme TU a TERAZ sme v svojom KRUHU, nepotrebujeme viac než je v ňom ale nikomu ani nedovolíme aby nám dával menej….

V momentoch “prítomných” je možné odhaľovať naše programy, ktoré nám nepomáhajú a chápať, k čomu nám do teraz slúžili …..napríklad HRY, sú pre mňa hlavným zdrojom sprítomňovania, učenia sa …….taktiež,TANEC, SPEV, TVORBA cez telo i dušu.

Igor Miháľ

lektor hier pre deti a dospelých, spoluautor hĺbkovej pocitovej komunikácie

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů