Naša prirodzenosť, je sloboda

Každý z nás sa rodí, ako jedinečná bytosť plná osobnostných darov a kvalít. Keď sa pozrieme okolo, až tak veľa ľudí tieto kvality vôbec nevyužíva/nežije ich. Ak sa pozrieme na povojnovú generáciu našich starých rodičov, alebo niektorých rodičov, vidíme kopu vyhasnutých ľudí. Šedých,  smutných, ženy bez ženskosti, aké si panie. Telá, ako valčeky a na hlave krátky strih. Muži buď alkoholici, alebo pribratí nepríťažlivý a nešťastní.To som začala tým najhorším. Potom je tu skupina spoločensky úspešných ľudí, kariéra v kariérnom rebríčku, majetky. Tu ženy aspoň vyzerajú ako ženy, kozmetička, kaderníčka, podporí čo treba. Muži športujú, pekne sa oblečú. Avšak, keď ste s nimi dlhšie zistíte, že tiež nie sú šťastní. Práca prináša úspech, no nebaví ich. Papierovačky, kšefty atď. Vzťahy prázdne, rozhovory po povrchu, všetko to isté dookola, počasie, politika, šport, tv hviezdy. A veselosť a niečo hlbšie tak po 3 poldeci.

Čo sa to s nami deje. Kde sa stráca naša iskra? Naša spontánnosť a jedinečnosť? Stráca sa výchovou. Výchova nás vychováva byť dobrým, poslušným, slušným a vzdelaným. Podprahovo nás učí vychytávať, čo kto od nás chce (rodičia, učitelia, babky, spoločnosť) a keď to rýchlo pochopíme a budeme sa správať podľa toho, kto čo vyžaduje. Budem na rôznych frontoch buď milovaní, alebo úspešný žiak, študent, zamestnanec, spoločnosťou uznaný slušný občan.

Zrazu zistíme, že máme 40, dosiahli sme všetko čo bolo treba ale šťastní veru nie sme. A tak začíname hľadať. Ak byť šťastný. Všetko okolo nám hovorí začni od seba, rob to čo cítiš, buď sám sebou, buď autentický, autonómny, spontánny a prirodzený.

Toto všetko by sme veľmi radi a veľmi rýchlo prejavili……lenže je to tak dávno, keď som bol naposledy sám sebou. Keď som sa volne hral, smial, behal, kričal, hovoril čo cítim….že už si nepamätám kým som vlastne bol. Výchova a ťažké udalosti života zapracovali tak precízne, že celú moju hlavu zaplnilo to čo sa patrí a čo nie. Čo chcú tí druhí, to ako má vyzerať úspešný človek, alebo slušná rodina. Je ťažko to teraz všetko vyhodiť z hlavy a presunúť sa do svojej detskej nevinnej duše.

Čo prinesie naša prirodzenosť?

Ak sa opäť dostaneme do kontaktu sami so sebou. Kompletne sa nám zmení celý život. Dá sa povedať, že toto je transformácia o ktorej celý vedomý duchovný svet hovorí. Keď konáme z tohto miesta, svojej prirodzenosti začneme sa rýchlo meniť a osobnostne rozvíjať. Stávame sa pravdivý a spontánny. Naše vzťahy sú živé a ožíva naša sexualita.

Možno chvíle keď je ťažko sú intenzívnejšie a viditeľnejšie, no odchádzajú ľahko a rýchlo. A pocity po prepustení, preliečení, spracovaní pocitov v téme sa posúvame kvantovými skokmi, bližšie k sebe, bližšie k druhým, k tým ktorých milujeme, bližšie k prírode a stvoreniu všeobecne.

Naberáme nadhľad nad situáciami, rolami, ilúziami svojho života, aj životmi tých druhých. Dokážeme prekuknúť manipuláciu a stávame sa skutočne slobodnými.

Naše vzťahy ktoré boli založené na nerovnováhe, alebo manipulácii sa rozpadajú. O to viac však cítime väčšiu hĺbku a blízkosť s ľuďmi s ktorými rezonujeme. Dokážeme ľahšie púšťať situácie, ľudí a majetky. Nelipneme na uznaní a nezdrví nás kritika. Dokážeme tvorivo pristupovať k akejkoľvek situácii a priťahujeme príležitosti a peniaze rýchlo a ľahko. Púšťame celoživotné diela, ktoré nás väznia, či už sú to manželstvá, domy, pracovné pozície, hypotéky, posty a tituly. Meníme ich za prítomný okamih, slobody, uvoľnenia, tvorenia, blízkosti, zdieľania a skutočného žitia mimo ilúzie.

Ako terapeutka, sa venujem aj ľuďom ktorí už dosiahli všetko. Peniaze, uznanie, majetky, manželstvá, vychovali deti, ale necítia vnútorné naplnenie a skutočnú blízkosť a hlbokú podporu vo vzťahoch.

Po prepustení starých modelov a kódov, ktoré nás držia v hlave. Ktoré nás spútavajú a diktujú opäť nachádzame hlbokú radosť z tvorenia, prítomného okamihu, bežného dňa a dokážeme sa prepájať s ľuďmi v našom živote na úrovni duší. Do našich vzťahov prichádza sloboda, blízkosť a do našich partnerských vzťahov aj vášeň a posvätná sexualita.

www.martinajunga.sk

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů